…voetenpoef…

Koude of warmte heeft me, in m’n lang zal ie leven, nog nooit ene ruk uitgemaakt. Sterker nog in de zomer kon ik maar zo met ’n dik vest aan lopen en in de winter in T-shirt met korte mouw. 

Maar nu ik ’n reeks feestelijke hersenverstoppingen heb doorgemaakt is kou op z’n zachts gezegd klote voor mijn aangedane oude mannenlijf. Zowel binnen als buiten wisselt de temperatuur soms snel, maar ook mijn intermenselijke thermostaat heeft iets vreemds opgelopen tijdens de zuurstof arme momenten.

Van de ene op de andere seconde kan ik het ineens koud of juist heel warm hebben. Vooral mijn linkerhelft heeft het daar erg moeilijk mee. Als ik ’n vrouw zou zijn kon ik geloven in het doormaken van een soort overgang ter linker lijfzijde.

Lastig en pijnlijk en het enige wat er aan te doen is, lijkt tijdig anticiperen en van de juiste kleding gebruik te maken. Teveel kleding en ik zweet me dood, te weinig kleding en ik vries dood…

Een scala van fraks en fleece dekens binnen handbereik, moeten me helpen snel weg te kruipen in de juiste bescherming. Dat is tot nu toe dan ook wel redelijk goed gelukt.

Maar met name ’s nachts als ik weer eens rechtop in bed zit te wachten tot ik omflikker van de slaap, plak ik “m’n grote blote voeten op het koude zeil”… Hee ’n oud liedje van popgroep “HET”.

Maar goed, ik voel iets aan mijn voeten, vraag mijn lief of ik soms koude voeten heb waarop ze zegt; nou links wel, rechts niet echt.

Om de warmte van beide voeten in geheel eigen hand te houden bedachten we een handdoek op het zeil… Werkt leuk maar daar is de wreef niet echt mee gediend. Nee er moet een ding komen, met verwarming waar je bovendien je voeten in kunt verstoppen. Heeft meer voordelen want je pootjes hebben het lekker warm en niemand ziet je kalknagels meer.

Al zoekend bij Ali komen we bij Aldi terecht, bij een soort theemuts voor voeten… Een “Foot Warmer,” zoals dat internationaal blijkbaar genoemd moet worden… Gelukkig lach ik me kapot als mijn lief dan trots naar boven komt met de woorden… Kijk eens schatje:

Je voetenpoef.