…ontploffing…

“Gezondheid”… ja dat is een groot goed ja. Maar niet op het moment dat ik vreselijk moet niezen! 

Men vindt het in mijn directe omgeving daarbij nodig, mij bij elke nies met een stompzinnig “gezondheid” te ondersteunen.

Echt waar, ik kan niks ergers bedenken dan dit soort “betrokkenheid”. Ik sta &G@€V%$D# zwaar te ontploffen terwijl de groene flatsen in de rondte spatten, en dan roepen Sjonnies en Miepjes om me heen: “Gezondheid”! Of komen met de mislukt hilarische opmerking: “zo hee, kun je ook iets met je oren”?

Nou heb ik nog niet echt veel moorden gepleegd in mijn leven, maar moet er in dit soort situaties echt alles aan doen niet nog een lijk uit de kast te laten komen hoor, dat mag ik je wel verklappen.

Door de zuurstofarme grapjes in mijn hersenpan en de daaropvolgende restverschijnselen als stemband verlamming en een of andere niesziekte, die vooral tijdens eten of inspanning ontstaan, loop ik enkele malen per dag tegen dit probleem aan.

Het al niezend exploderen, uit zich vooral in de enorme decibellen, de rondvliegende groene draakjes en een soort hiphop achtige uitschieters van alles wat zo’n beetje aangeboren aan mijn lijf hangt. Verschrikkelijk voelt dat, en niet zelden gevolgd door heuse ademnood.

Als dit voor mij als een pijnlijk vernederende en zelfs beschamend spastische vulkaanuitbarsting voelt, hou dan voortaan ff lekker je smoel dicht alsjeblieft. Ik heb op dat moment alles nodig om de Earthquakes te overleven, en ben niet gediend van deze flauwekul, waarbij jij dan bovendien ook nog zit te wachten op, “dank je wel”.

Gezondheid is een groot goed, daar moet je niet mee spotten. Zelfs niet als je iets als “Tourette” hebt.

…proost…

En als ik je de volgende keer wijselijk weg zie kijken als ik weer “aanstalte maak”, dan weet ik in elk geval dat je dit gelezen hebt.