schaamstreek column

Ronddolend en mijn weg zoekend in de, na CVA geopende nieuwe wereld, kom ik behalve op oeverloos saaie medische encyclopia, ook terecht bij mensen die er echt iets van weten, de ervaringsdeskundigen. 

Er wordt veel over hen heen geschreven, door nog alle verstand hebbende wijsneuzen, maar er zijn ook schattige kanaaltjes waar ze zelf iets op mogen typelen… Wauw de vooruitgang… Fakebook en Facebook verschillen echt niet zoveel hoor.

Het eerste wat ik schreef, op sites voor lotgenoten en aanverwante getroffenen, was een stelling over de zielige en depressieve sfeer van verhalen en reacties van en op die mensen.

Nou dat werd oorlog in die pruttelkeuken hoor… “wie ik wel dacht dat ik niet was” en “wie ik niet dacht dat ik wel was” en “klootzak”, waren een paar van de poepsels die ik over me heen kreeg.

Poepsels? Oh ja nou weet ik ineens wat ik in dit verhaal wilde uitlichten.

In een van de reacties stond heel beleefd (en op de letter geciteerd) “u schrijfsel is niet zo leuk voor de zieke mensen wand die moeten ook hun dingen kwijtraken” (einde letterlijk citaat).

En door precies deze aandoenlijke woorden werd ik tot diep in mijn intermenselijke zooitje getroffen…

…schaamstreek…

Ik schaamde me kapot voor het posten van mijn allereerste kritische woordjes en was boos op mezelf. Ik heb er om gehuild kan ik u zeggen en werd nat tot in de schaamstreek.

Nou hangen die aangedane traanbuizen toch al popelend voor mijn pupillen te bengelen, maar toch….

Maar geloof me of niet, de reactie van die persoon (m/v weet ik niet meer) is de basis geworden voor mijn complete blogsite.

Het inspirerende woord “ Schrijfsel” alleen al heb ik als groepsnaam voor alle aan elkaar geknutselde letters, lees; woordjes, van mijn schrijfwerk gebruikt.

De verschillende soorten verhaaltjes zijn in subgroepen onderverdeeld en eigenlijk spreken die wel voor zichzelf wanneer u “namen” ziet als; Dichtsels, Spreuksels enz.

Daarnaast heeft die allereerste reactie mij zwaar gemotiveerd om volop van mij af te schrijven maar op een positieve manier, al het andere respecterend….

Waarvoor ik mijn stinkende best blijf doen, al verslik ik me soms…

Geboren de Blogsite:

infarct-uitfarct

 (geen bezoek, geen bloemen).

En voor het schrijven van een column in opdracht ben ik altijd wel om te kopen.