zuspost

(deze pagina is alleen bereikbaar voor jullie en dus niet openbaar)

Ik dacht zelf al dat ik van de aardbodem was verdwenen, maar ik bleek druk te zijn met van alles en nog meer….

Dag zussen en aangetrouwd, ik hier met ’n nieuw boek, met door elkaar lopende hoofdstukken;

 

Honden: Het honden gebeuren bij de Uitwaaiers, leek in te storten door de Corona ellende. Vakanties werden en bloc geannuleerd. Mensen hielden hun honden thuis want ze waren toch zelf thuis. Redelijk kuttig, zo meenden wij….  En de eerste maanden zakte het ook wel wat in, maar al snel bleek echter dat we zo langzamerhand meer honden kregen dan ooit te voren…

Wauw. Enerzijds omdat we extra honden hadden aangenomen, maar anderzijds, wilden de mensen graag weer een dagje weg of zonder hondenzorg. En daarbij, gunden ze hun gedrocht wat speelmaatjes en ‘n groter grasveld als hun tuin.

Dat is zeer goed nieuws, omdat we daar belangrijke inkomsten mee verwerven. Bovendien is het voor mij een geweldige dagbesteding, hoewel het erg druk werd.

Ons hondenparrekie Hondenheuvel blijkt nog steeds een zeer gewaardeerd project te zijn, zelfs bovenregionaal…..

 

Bedrijfsadministratie: Ik wil veel meer doen dan ik kan en dat is frustrerend.

Mijn hele leven alles gedaan wat ik wilde.  In mijn hoofd en denken kan/wil ik echt nog alles, en nu ineens gaat dat niet meer…  Ik kan je zeggen: om stapelgek van te worden…

Ik doe gelukkig naast de honden nog dingen die ik wel kan en die bovendien nuttig/bruikbaar zijn voor het bedrijf. Klantcontacten, websites en sociale media bijhouden en wat administratie. Al enkele jaren wil ik hierbij graag met Excel werken… Ik kan daar niks van, terwijl ik het toch beslist wil.

Mensen hielpen me, maar een dag niet gedaan, was alle dagen weer vergeten. De uitleg van nerds is nou eenmaal niet simpel. Ik ben op internet wat gaan zoeken, vinden en uitproberen… zeer matig resultaat. Totdat ik een bejaarde collega sprak (ook ziek in z’n hersens). Die zette me op het spoor van de oude lullensite: Seniorweb… daar heb ik me aangemeld.

En om nu een heel langdradig verhaal erg kort te maken: Ik ben bedreven in Excel en kan er (bijna) alles mee…… GEWELDIG! En erg leuk om te doen.

 

Gezondheid: ja ik ben ziek, zwaar aangedaan en het wordt er niet beter op. Daar moet ik het mee doen en dat gaat ook wel…  Maar ik moet mijn beperkingen wel respecteren. Doe ik dat niet, en dus doe ik wel veel te veel. Dan stort ik in…. Ik heb nu bijna een week op bed gelegen omdat ik totaal op was… Alles pijn, niet kunnen lopen en doodmoe…..

Eigen schuld dikke bult hoor maar dat is wel een extra tegenvaller waardoor “opgeven” soms een heel stuk dichterbij komt. Maar ik ben er weer en doe dapper weer door.

Door corona beperkte fysiotherapie heeft mijn linker arm verder in spasme gebracht. Inmiddels is er van de week een nieuwe (nacht)spalk aangemeten. Een zelfde soort die bij de brand in 2018 verloren is gegaan. Daar is nu de hoop op gevestigd.

 

Relatie: Al dat gedoe trekt natuurlijk een zware wissel op onze relatie en met enige regelmaat ontploft er het e.e.a. Gelukkig helpt zuivering zout net als vroeger heel goed en pakken we ook dat draadje weer op. Maar beiden hebben het met enige regelmaat zwaar…. Geeft niet komen we wel door hoor… en we leerden ook; “elk huisje heeft z’n kruisje”.

 

Margot WLZ: Margot is gestopt met werken omdat ze voor mij moet/wil zorgen. Daarvoor in de plaats hebben we een z.g. WLZ regeling, waar Margot een “leuk” inkomen mee heeft.  Mooi want we hebben het nodig.

Margot heeft het erg druk met zorgen en het bedrijf overeind houden en dat doet ze fantastisch. Gelukkig kunnen we soms met mensen iets regelen, zodat Margot af en toe een uitje heeft… bv. naar ’n thermen, kapper, weekendje weg en o.a. timmercursus. Fantastisch. En een aantal van deze dingen zijn mogelijk gemaakt door hartverwarmende sponsoren, anders was het ’n stuk minder. Dus DANK DANK DANK….

 

Schuldsanering: ja het heeft erg lang geduurd met onze financiële problemen maar er is nu via de Schuldhulpverlening (SHV) GKB toch een manier gevonden om ons te helpen. We komen er niet onderuit alles aan de bank terug te betalen, maar de SHV heeft met de bank ’n regeling getroffen waarbij we weliswaar een fors maand bedrag moeten aflossen maar verder niet onder curatele staan of dingen kwijt raken. We moeten 18 maanden lang € 795,= terugbetalen en dan zijn we er van af….. Tja. Dat betekent een weekgeld waar je droog brood van zou moeten eten, maar omdat het Hondenbedrijf er buiten wordt gehouden, levert dat enig beleg en mogelijk wat extra’s op.

Als nu alles rond is met de ABN-AMRO gaan we helemaal over op BUNQ voor het bedrijf en voor privé hebben we al een SNS Rekening. Op de ABN is vanaf nu geen geldverkeer meer mogelijk.

 

Wagenpark: nou wat je noemt… we hebben uit onze Kleine Kunst periode nog steeds 2 auto’s. Al lang afgeschreven maar met het nodige onderhoud en reparatie, kunnen we er nog steeds de hondenlogistiek mee doen. We hebben twee keer de pech gehad te worden aangereden, met als voordeel dat er wat verzekeringsgeld beschikbaar kwam. We moeten binnenkort een nieuwe/andere auto en kijken of er voldoende geld gereserveerd is om ‘n goede gebruikte auto te kopen of een aanbetaling op ‘n nieuwe.

 

Het vervolg…. tja, wie zal het zeggen, maar dat hoor je weer tzt. weer verder…

 

Hartelijke groeten van ons, en tot de volgende keer🥰