zuspost

(deze pagina is alleen bereikbaar voor jullie en dus niet openbaar)

Nieuwste nieuws uit hiervandaan…. Hier gebeurd veel maar waar eigenlijk niet. 

Dag zussen en zwagers…

Hondenveld: Bekend was al dat ons uitlaatterrein Hondenheuvel in de winter niet bruikbaar is door rivierklei, regen en dravende honden. Shit tegenvaller maar nu voor het tweede jaar dus het went.

Het uitwijken in de wintermaanden naar de Uiterwaarden is abrupt tot een einde gekomen, nadat we door een Boswachter waren verboden daar langer los te lopen. Bovendien lopen we met zoveel honden dat echte onder controle houden niet altijd makkelijk is.

We zijn op zoek gegaan naar een afgesloten veld, waar we de wintermaanden gebruik van kunnen maken. Dat is gelukt al is dat financieel natuurlijk gevoelig. Maar we kunnen tenminste door, met onze uitlaatservice die toch echt goed gaat. Behalve de Corona inzinking begin dit jaar is het nog steeds groeiende. Zo erg dat we de komende maanden een opname stop hebben voor nieuwe aanmeldingen.

Bank: we zijn eindelijk met de bank in overeenstemming voor het aflossen van de schuld. De komende ruim 1,5 jaar lossen we € 750,= per maand af. Dat is wel zwaar maar dan zijn we er het eerst van af en vooralsnog lijkt het haalbaar. Er is alleen een zeer vuile streek uitgehaald door de ABN door de vordering op de valreep uit te besteden aan een incasso organisatie. Dat is even snel ’n verhoging van € 1.500,= en dat is echt een dreun. We proberen dit nog aan te vechten maar woedend gaan procederen kost veel te veel energie.

Huis: vervelend probleem er bij. Vrijwel zeker moeten we ons huis uit halverwege 2021. De kerk met alle bijgebouwen waaronder dit huis is/wordt verkocht want god heeft er geen zin meer in en de paus heeft al ruimte genoeg. We zijn wel in overleg met het Bisdom (ja ik heb gezegd dat ik vroeger misdienaar was) en we kijken of er mogelijkheden zijn ons te helpen. Lukt dat niet dan moeten we naarstig op zoek naar iets anders en komt mogelijk de uitlaatservice in gevaar. We gaan het zien. Half november is er een gesprek met de parochie.

Riool: na het gebruiken van ontstoppingsmiddel om de gootsteen te ontstoppen, bleek het probleem vele malen groter dan verwacht. De hele riolering, van oudsher blijkbaar slecht aangelegd, om het huis heen bleek te zijn ingeklapt. Een week lang zoeken, graven en repareren was het gevolg. Bijkomend voordeel is dat daarom de verhuurder het betaald.

Schrijfwerk:  waarom precies weet ik niet maar sinds mijn eerste CVA schrijf ik me drie slagen in de rondte op o.a. mijn blogsite. Ik kan mijn verdriet daar met plezier van me afschrijven. Ik meende echter dat dit een “aardje naar mijn vaartje” was, maar het blijkt dat “ons mam” zo letterkundig is geweest. Dat wist ik niet maar Cons heeft me dit duidelijk gemaakt.

Het is erg leuk en om trots van te worden dat mijn CVA blogs in therapieën worden gebruik door o.a. logopedisten. Behalve een veer in m’n kont levert het geen ruk op, maar toch is het leuk.

De Corona gooit roet in het eten voor wat betreft het geven van lezingen als ervaringsdeskundige, maar ach ik ben met de honden ook al druk.

Gezondheid: drukte, gedoe, stress en de financiële zorg hebben hun weerslag op mijn gezondheid. Slikproblemen meer pijn en stijfheid maken me soms wel wat depri, met alles wat daar bij hoort, maar gezamenlijk proberen we hier er toch iets van te maken.

Tja, wat een nieuwtjes weer he? Zo hoor je nog eens wat van je broer.

 

 

Hartelijke groeten van ons, en tot de volgende keer🥰