…moodboard…

Krantenkoppen, (nep)nieuwsfeiten, sociale media kots en sappige TV blubber, bepalen de sfeer en zelfs geestelijke gezondheid van hun gehoor. De wereld is ziek en vreselijk de weg kwijt zo is mijn persoonlijke overtuiging.

Nog van de oude stempel heb ik het gered om in wereld 4.0 nog te leven en dat is toch een dingetje hoor. En kom nou niet aan met de dooddoeners “kijk er dan niet naar, doe niet zo somber en/of zet het dan uit”. Het komt hoe dan ook bij je binnen al is het maar door gelijkgestemden die het van zich af moeten praten.

In de huidige “alles is anders show” ligt een kluwen van verbazing, verwondering en zelfs angst de pret aardig te drukken. Vele geesten in vertwijfeling achterlatend. Alles benoemen levert een oeverloos document op maar uitgelicht gaat het om bv.: afspraken niet nakomen, oorlogsdreiging, machtswellust, vernedering, misbruik, minachting, geweld en financieel gewin. Een en ander niet zelden gerelateerd aan stichting eigen belang van in- en uitheemse geloofsgemeenschappen.

Nu ben ik aan het klagen en bekritiseren zal je eerste reactie zijn. Ja, dat kan ik niet ontkennen, ook al zou ik het eerder het uiten van mijn ernstige zorgen, verdriet en wanhoop willen noemen. Immers gemierenneuk, tot zelfs zeer extremistische ophef over o.a. houten paarden, zwarte pieten, koekjesnamen, carnavalsoutfit, liedteksten en menssoorten, overschaduwen de kleinste initiatieven tot geluk en welzijn der mensheid.

Politieke, kerkelijke en maatschappelijke groeperingen en individuen, bepalen wetten en regels voor het gepeupel, wat zich in toenemende onmacht en beperking moet schikken. Hoog tijd voor het maken van een moodboard om het thema “toen was geluk nog heel gewoon” te koesteren, want voor we het weten is alles anders en zijn we alles van vroeger kwijt uit plakboek, dressoir en hersens…

…verdrietig dat vroeger, op deze wijze later is geworden…