…kutmuziek…

Vooropgesteld: JA ik ben geestelijk gestoord door ‘n aantal CVA’s, maar NEE, ik heb in het geheel geen last van overprikkeling, dus dat gaat hier niet op. 

M’n Iphone natuurlijk op ‘t nachtkastje aan het infuus, kan ik steeds ff kijken naar bv. beveiligingsbeelden in de hondenkamer, nachtelijke appjes openen, likes op mijn fb post checken en het 112 ramp nieuws in onze buurt op de voet volgen, want ik moet wel op de hoogte zijn natuurlijk.

Leuk en handig maar als ik dan vergeten ben de “ stille modus” aan te zetten staat die “stille modus” nog uit, dan ben ik samen met mijn kamergenoten vreselijk aan de beurt.

Ik ben dan alle jezus de sjaak, en m’n omgeving, in mijn geval mijn lief en ‘n stapel honden, ook.

Als ik per ongeluk, en dat gebeurt al snel met m’n dikke bejaarde fikken op zo’n typhus klein toestenbordje, het verkeerde knopje raak, schrikt de hele hut zich op slag kapot van keiharde reclame en kut muziek. Van welke onzinnige, door krijsgenders aangeprezen, rotzooi dan ook.

Mijn spontane reactie daarop brengt nog meer trammelanto, omdat ‘n niet al te zacht godverdegodverdeteringpleuris uit mijn roeptoeter, in elk geval de enorme gevoeligheid van hond Misha activeert. De schat schrikt zich bij dit soort kracht termen  ‘n spontane hondsdolheid, en komt onmiddellijk kijken wat er aan de hand is en of het tegen haar gericht is….

Een heerlijke aai, ‘n dikke knuffel en wat infantiele geluidjes stellen haar gerust en ze neemt opgelucht weer plaats op haar tatami.

Al die teringreclame zou de verplichting moeten hebben zachtjes te starten en als het je interesseert het geluid harder te zetten. Nee hoor. Keihard aanprijzende krijskoppen met opfokmuziek doen je zowat je gsm kapot knijpen op zoek naar het uitknopje wat nog kleiner is dan alle andere speldenknopjes op je S5+.

Overigens moet ik ook bewaken de TV zacht te zetten, als ik in slaap dreig te vallen, want als ik ‘n keer wakker geworden wat afleiding zoek in een simpel programma (niet de ziekelijke Meilandjes of het kots opwekkende Big Brother) brult ook uit die thuisbioscoop ‘n oorverdovend gekrijs van reclame of lichaam verkopende wijven door de stille nacht.

Door mij vroeger, hooglijk gewaardeerde troubadour Joop Visser heeft met zijn bejaarde kop en Jessica van Noord, recentelijk een liedje uitgebracht wat raakvlakken heeft met mijn onderwerp:

…kut muziek…

>>Joop Visser en Jessica van Noord<<