…advocaatje…

…ja die ging op reis ja… Nooit eerder zo’n debiel kinderliedje gehoord… Hij gaat op reis, eet ’n stuk vis en stikt er vervolgens de moord in… Leuk reisje. 

Zeg dan maar eens tegen je blagen dat ze vis moeten eten… die kijken wel uit en zeker bij het fenomeen “vis-stick”.

Maar het is vaak wel op mij van toepassing, want dan gaat er ook bij mij bv. ’n zeevrucht raar doen. Nou ja ik zelf ga raar doen omdat mijn een van mijn stembanden lamlendig is geworden bij mijn feestelijke CVA ‘s. Stembandjes staan volgens de stemwijzer in verbinding met de slokdinges en als ik niet oppas of de boel te schielijk weg wil werken dan komt dat liedje in me op omdat het bezongen advocaatje daaraan stierf… Met z’n hoedje op z’n arm, dat dan weer wel.

Ook met ander voer of zelfs vocht ontploft mijn interieur als ik niet zorgvuldig eet of eten met praten wil combineren. Dat geeft ’n heel exotische gevoelssensatie, wat een combinatie lijkt van: hikken, ademnood, verslikken, gapen, stikken, niezen en ’n flinke boer laten. Dus best ’n dingetje.

Hoe het precies technisch en medicinaal zit vergeet ik kort na elke uitleg daarover, maar er kan ’n (botox)trucje worden toegepast waardoor ik daar veel minder last van heb. TOP! Laat maar gebeuren en verbouw me maar. Zolang dat geen dikke lippen of bovenmaatse tieten oplevert; sla je slag.

Binnenkort is het zover. Ik mag naar de botoxoloog. Veiligheidshalve heb ik een aantal bandjes ingesproken voor de toekomst zodat er nog wel wat van mijn stemgeluid bewaard blijft mocht er zich een medische misser voordoen en ik niet meer kan praten.

Als alles goed gaat kan ik na de ingreep weer “normaal” eten en drinken zonder in vreselijk gehoest of geproest uit te barsten. Ik moet zo geconcentreerd en bewust eten en drinken, dat de angst voor verslikking bijna groter is dan de ontploffing op zich. Voor mij vervelend maar ik vind het voor mijn “eten-op-schoot” genoten zoveel erger als ik uitbarst.

De verwijsbrief is weg, de route staat op “maps” en als ik binnenkort even ’n paar dagen niets van me laat horen, ligt de kunsthars uit te harden. Of is er toch die misser.

Eenmaal weer thuis ga ik me toch een paar bourgondische vreetfestijnen organiseren… Ja ik moet toch ontdekken of het werkelijk helpt, voor de garantie afloopt.