Roodkapje…

…en de grote boze wolf… Dat was me toch ‘n kutbeest zeg… Maar er zijn er meer hoor. Bvb. ook met al die geiten weet je nog?

(een verhaal in alle openheid… Jullie weten toch al zowat alles van ons)

Maar in mijn arbeidzaam leven en ’n inmiddels, door NAH, zwaarbeschadigde hutsefluts daarvan, heb ik meer van die roofdieren ontdekt… En dan niet de natuurlijke vierpoters die bij Lobith het land binnen schijnen te komen… Maar een wolvensoort die wereldwijd ondernemers helpen te blijven bestaan door geld aan ze te lenen.

Als ondernemer hoef je maar te kikken en er staan weer centjes op je rekening. Terugbetalen komt wel hoor, maak je geen zorgen. Mag ik u voorstellen aan het geldwolven echtpaar:

Ab en Amro Pecunia.

Goed geboerd rijk geworden, door in alle vriendelijkheid, gemakkelijk kredieten te verstrekken aan ondernemers met fantastische passies voor hun plannen. Geld lenen kost geld ja dat is logisch. Ondernemers werken ook niet (altijd) voor niks. Ons hele ondernemersleven trouw gebleven aan hen, dus niet vreemd gegaan met andere wolven. Ze hebben aardig wat aan ons verdiend ook met alle rente, kosten en provisies… en dat is ze gegund.

We hebben ons vele jaren kapot gewerkt gewerkt om ondernemer te blijven in verwoede pogingen onze dromen waar te maken. Trouw het verdiende geld op de bank gezet en als we wat van hun krediet gebruikt hadden werd dat weer keurig verrekend. Verder nooit schulden gemaakt en een keurige boekhouding.

Een nieuwe droom die in duigen viel door tegenslag en crisis in de detailhandel, kostte ons zoveel geld en derving van inkomsten, dat terugbetalen van de bankschuld schier onmogelijk was geworden. En met dit soort onzin moet je niet bij dat stel zijn… Oh nee zeg… kom nou toch joh…

Water stond ons aan de lippen, faillissement lag op de loer en schuldsanering werd ons aangeraden. Ben je weliswaar alles kwijt maar in 3 jaar tijd mooi overal vanaf.

Onze mentaliteit was echter: redden wat er te redden valt en proberen door keihard door werken toch zelf alles terug te betalen. Eigenlijk niet echt te doen maar we willen het toch proberen en we verzinnen van alles om het doodlopende kansloze bedrijf te stoppen en gaan iets beters beginnen…

Hondenheuvel!

Succesvol kansrijk en nog leuk ook… Dat leek te lukken toen wij onze hobby en overige passie, honden, tot dagbesteding maakten en professioneel werden met hondenuitlaatservice.

Zucht van verlichting want het liep gelijk als ’n speer. Totdat ik getroffen werd door een CVA herseninfarct, en later nog ’n paar er bij.

Wat ’n drama. Dit betekent beslist einde van helemaal alles! Hou maar op… Edoch mijn skinny, maar tegelijk stoere lief presteerde het om de hele “hondenhandel” overeind te houden en met hulp van een aantal vrijwilligers vrijwel de gehele uitlaatservice weer op te pakken en voort te zetten… Niet te geloven, we gaan niet failliet, we kunnen door zuinigheid en vlijt het echtpaar Pecunia terug betalen.

Heel lang volgehouden maar uiteindelijk toch niet meer te doen… Keihard werken ondanks mijn ziekte en haar zorg voor mij, en elke cent weg brengen werd ons te moede. Er moest iets gebeuren anders was het niet vol te houden.

Onze NAH professional Coach kwam met een idee en wist via de Diaconie een regeling naar de bank voor te stellen. Dat zou fantastisch zijn en ons leven wat dat betreft weer tot rust te laten komen.

Maar kom op zeg…. de familie Pecunia ging niet akkoord. Nee hoor: “jullie hebben niet de juiste procedure gevolgd derhalve wijzen wij het af”! Meedenken is er niet bij en bereikbaar zijn ze daar ook niet voor dit soort zaken. Van het kastje naar de muur sturen blijkt een hobby van ze. Dus dan maar liever failliet gaan? Dan omzeil je alle procedures…

Nee hoor, we beraden ons, we zoeken en proberen dit aangaande, verder de wijsheid in pacht te krijgen want ook nu weer geldt: Geef nooit op! We geven ons bestaan niet op, we hangen onze passie niet aan de wilgen en nu ik zo ziek ben, geniet ik van deze werkelijk fantastische dagbesteding…

En al helemaal nu we het gepresteerd hebben met al onze beperkingen toch nog een fantastisch honden project >Hondenheuvel< te starten bij een zorgcentrum, is deze pijp aan Maarten geven natuurlijk:

GEEN OPTIE!

ABN/AMRO: Zou DE bank zijn die met u meedenkt… hihi of eigenlijk huilhuil…