…raden maar…

Ah, ik weet het al: Mijn kop? Ja hoor goed! Tuurlijk is dat goed, ik ken mezelf wel! Nee, ik hóór mezelf wel, zó moet ik het zeggen. 

Nog steeds knokkend met de restverschijnselen van stembandverlamming, in combinatie met een reeks restjes van mijn CVA verschijnselen, kan ik aardig uit mijn dak gaan met ‘n haffeltje oergeluiden, als ik me beweeg, verslik of vergeet normaal adem te halen.

Met name als ik ga liggen of juist weer opsta kijken de honden me verschrikt aan, klaar om de alien die ze denken te horen, aan te vallen.

Het is dan ook niet niks wat er tegelijk allemaal gebeurd;

Ik geeuw, moet dan ook maar slikken, verbijt m’n pijnen en rek me uit, op het moment dat ik het aangedane lijf in een andere positie probeer te brengen. Geloof me, dat geeft ‘n bult bijgeluiden waar je ‘n hoorspel mee kunt vullen, en Qmusic zou er ook nog iets mee kunnen.

Piepen, grommen, briesen, proesten, gorgelen, knorren en zelfs kraken… Het komt er in ‘n haast woedende mengeling ineens uit.

Als ik het probeer te onderdrukken, gaan zelfs mijn oren nog meedoen en moet ik de ogen goed dichtknijpen om ze in hun kassen te kunnen houden, zoveel kracht komt er vrij… En echt, dan heb ik het nog alleen maar over m’n hoofd.

Mijn linker lichaamshelft, fors aangedaan door wat zuurstofarme momenten in m’n hersens, zit vol spastische ledematen, extreem gevoelige huid en pijnlijk genot. Grappig, want wat ik links extreem voel, mis ik rechts… Prik me, en ik voel niks, ik pak iets heets uit de oven en ik zie hoe er stilzwijgend blaren verschijnen zonder dit te voelen.

Nou goed, de overige effecten uit mijn geluidsmachine ontstaan als ik opsta, neerzit, wat rekoefeningen doe, loop, eet of een jas aantrek, ja ik noem maar iets.

Het belasten van elk stukje lijf, geeft geluid bij elke beweging, met nagalm bij het beëindigen daarvan…

Doordat ik nog steeds niet volledig kan accepteren dat ik met name lichamelijk zo in de vernieling zit, voelt het dubbel gênant dat mijn gekerm erbij, vrijwel niet te onderdrukken is…

Mijn lief en zorgspetter weet er wel raad mee… Die doet me regelmatig spottend na waardoor ik moet lachen, met weer extra geluidjes…

…haha, leuk…

 

>Klik hier voor schrijfsels in opdracht<