botox

Als je vroeger op school links schreef kreeg je van die kut nonnen op je flikker. 

Dan had je een neurologische afwijking waar je met forse botheid van af geholpen moest worden. Overigens wel vreemd dat alles “links” fout was, maar in het leger wordt je tijdens de gedwongen marsen geïndoctrineerd met; Links, links, links 2, 3, 4!

Ik bleef “ziek”, dus tot op de dag van vandaag links gebleven. Nou, eigenlijk tot op de dag van eergisteren en de eergisteren daar voor zelfs nog, want tot aan de feestelijke dag van mijn eerste CVA in 2018 ben ik in vrijwel alles links gebleven.

Maar die prop in m’n stammetje heeft daar verandering in gebracht. Ik kon in het geheel niks meer met links… eerst verlamd aan die complete lichaamshelft, langzamerhand steeds meer spastisch, dus ik bleef langzamerhandiger. Nooit begrepen dat links en rechts zo verwarrend kunnen zijn. Want in je kop werkt het net als in je ogen: links is rechts en rechts is links, althans dat is zoals ik het onmedicaal kan uitleggen.

Bewijs daarvoor is het gedoe als je net gevloerd ben door CVA. Als je “het” dan links hebt, dan ben je rechts aangedaan en kun je niet meer lullen, als je “ut” rechts hebt, ben je links aangedaan en heb je geluk…

Nou is het bovenstaande een beetje vreemde inleiding tot waar het me nu om gaat eigenlijk, maar ja anders zou het verhaal misschien te kort uitvallen.

Aan mijn linker kant zijn voet en hand dusdanig aangedaan dat ze behoorlijk spastisch zijn… vingers krom, hand en arm pijnlijk strak, voet trekt hevig naar rechts met ook het been pijnlijk strak. Dat loopt moeilijk en met regelmaat sta ik er spastisch mee te schudden. Qua hand en arm zou er zelfs ’n robotoptredentje bij X-Factor in kunnen zitten, maar ik laat me niet afzeiken door zo’n botoxkop…..

Ah, Botox ja…

Gisteren naar ’n doktertje geweest in het grote medicinale complex van de man met de halve jas, Sinter Maarten. De dokter aldaar, vriendelijk menneke hoor en zeer kundig. Als proef kreeg ik een Botox behandeling in mijn spastische been. Naaldje er in van ’n cm of 10, stroompjes en vloeistof er door naar wat zenuwen en om geen kortsluiting te krijgen in de rest van m’n hersens, een aardedraad aan het andere been.

Je voelt het wel. Pijn is een groot woord maar mijn hobby hoeft het niet te worden. Het gevolg zou moeten zijn dat ik geen spasme meer heb en beter kan lopen… Nou lopen was er in het geheel even niet meer bij, want ik voelde mijn voet niet meer en waar ik dan op liep kwam gevoelsmatig overeen met ’n stuk schuimrubber…

Gelukkig had die aardige man mij over die mogelijke gevolgen verteld zodat ik niet gelijk weer 112 ben gaan bellen. Ik kon geen 2 meter veilig meer lopen en mijn lief ondersteunde me daar dan maar bij, en m’n wandelstok ook.

Wel bijzonder dat ik inderdaad ’n nacht geen pijn had en wel meer bewegingsvrijheid in been en voet voelde. Dus er gebeurd wel iets bij zo’n behandeling. Ik weet niet wat u zelf aan botox in uw lijf heeft dus zal ik er niet mee spotten, maar het doet wel wonderen… Althans soms. Zoals was aangekondigd is na de nacht de oude situatie weer aan het terug komen compleet met spasme, maar het was dan ook maar een proef.

Nu gaan we binnenkort evalueren en dan wordt bepaald of ik een langere botoxperiode tegemoet ga… Beperkt van geest en nooit echt in staat genoeg uitleg te onthouden, moet ik op een rustig moment nog eens op zoek naar de bewering dat Botox en Botulisme met elkaar te maken zouden hebben…

…tja, voor ik het weet ben ik ‘n vreemde eend in de bijt…